onsdag 25 augusti 2010

Men vad är Bhangara?




Både för den erfarna och nya yogautövaren kan det finnas aktiviteter på schemat som väcker frågor! Här är en kort beskrivning av våra pass.

Yoga för Stela
- vi börjar dagen gemensamt med att väcka och värma upp kroppen, mjukt och inkännande. Leds av Lysa Öster.

Paryoga - du kan komma på passet med en vän eller paras ihop på plats. I paryogan hjälper och använder vi varandra för att mjukt och varsamt tänjas och sträckas ut. Leds av Lysa Öster.

Kundaliniyoga är en effektiv, energigivande, balanserande och avslappnande yoga som kan göras av alla efter individuella förutsättningar. Vi gör rörelser i olika positioner, arbetar med andning, fokus, mantra och djup avslappning. Kundaliniyogan har möjlighet att ge personlig utveckling och bättre hälsa. Leds av Roland Nahringbauer.

Ashtangayoga är fysisk yoga som har många flytande serier och gärna i stående sekvenser. Leds av Maria Möller.

I Barnyogan får barnen prova yoga på ett lekfullt sätt med övningar som bl a stimulerar, närvaro, koordination, balans och växling mellan aktivitet och vila. Leds av Alexandra Carlberg.

I Breathwalk kombineras andning, gång och mantrameditation på ett sätt som ger många positiva effekter. Det ger dig höjd energinivå, kan skifta ditt sinnestillstånd från stress till ett inre lugn, från splittrad till fokuserad, stimulera kreativitet och ge dig en djupare kontakt med naturen. Leds av Roland Nahringbauer.

Ljudet från Gongen går in och påverkar varje cell och fiber i din kropp. Känslor och tankar har möjlighet att provoceras fram från det undermedvetna så att stress och rädslor släpper. Kroppen och sinnet slappnar av och ditt nerv- och energisystem stimuleras till återhämtning. Leds av Roland Nahringbauer.

Bhangara är en form av dans och dansmusik som kommer från byarna i Punjab i norra Indien. Den förekommer i Bollywoodfilmer och på dansklubbar jorden runt. Det är en dansstil som är rolig och ger dig en fin workout. Leds av Alexandra Carlberg.




M
indfulness är en
ledd stund i närvaro med en mjuk guidning genom andningsövningar, kroppsavspänning och lätt beröring. Leds av Christina Ivarsson.

Vi blir djupt avslappnade och närvarande.


Medicinsk yoga kommer från kundaliniyoga. Programmen består av medveten andningsträning, mjuka fysiska övningar, avslappning och meditation. Leds av Angela Valenti.

Zenmeditaion fokuserar på andning och är en meditation med ögon som inte är helt stängda. Du leds i detta pass till djupare andning och högre närvaro - återhämtning. Leds av Cecilia Waldenström.

Celestial communication är rörelsemeditationer som har sin grund i Kundaliniyogan och de mantran som används inom denna yogatradition. I de flesta av meditationerna utgår vi från sittande positioner och använder överkropp, armar och handställningar (mudras) för att uttrycka ett mantras innebörd.

Naadyoga är en forma av yoga där vi fokuserar på vibrationer - dvs ljud. Leds av Swami Karmayogi Saraswati.

Ögonyoga
är precis som det låter - yoga för ögon! HÄR kan du vara med när Paul McCartney leder en övning. Han kommer dock inte på vår festival! :-) I stället har vi Swami Karmayogi Saraswati - vilket inte är det sämsta!









Pêl Rostam - Hjärta till Hjärta - Inre försoning

Pêl Rostam är född och uppväxt nomad och arbetar i dag som föreläsare, inspiratör och healer. Han har varit med om krig, förföljelse,befrielserörelse och flykt.

Genom många möten i öst och väst, men främst genom inre resor och meditation har
han erfarit djupa insikter som ligger till grund för hans arbete med inre försoning.

Pêl har varit med alla tidigare år under yoga- och meditationsfestivalen och är mycket uppskattad.



Strax nedanför kan ni se schemat!

Anmälan och betalning senast 7 september!

Normalpris: 650 kr inkl vegetarisk ekologisk lunch
Studentpris: 200:- för inackorderade studenter på Biskops Arnö och 200 kr + lunch 80 kr för övriga studenter

Yogafik med gott te och kaffe finns i stallet där även receptionen finns!

Välkomna!

(och ja, det passar både nybörjare och erfarna!)