tisdag 13 mars 2012

Psosas - en av våra nyheter för i år

På FörSommarYoga lördagen den 5 maj kommer du att ha chansen att prova på Psoas.

Mona Nygren, som är yogalärare, utvecklade psoas utifrån egna erfarenheter och behov av att medvetandegöra och lösgöra den viktiga psoas-muskeln (höftböjaren).

Monas beskrivning:


Psoas är återhämtning i kroppens tröttaste muskler, genom mjuka rörelser och återhämtning laddas nervsystemet ur, och vi får tillgång till kraft och klarhet. En skonsam metod för trygghet och balans, inifrån och ut.

Psoas är en förkortning av Iliopsoas, våra höftböjare på latin. Dessa påverkar mycket förutom diafragman, känslan av en lycklig och smidig ländrygg även bäckenets vinkel och återhämtningsförmågan i kroppen. Rörelserna ger mjukhet, spänst och smidighet. Lugnande för den som är uppe i varv. Motiverande för den som känner sig utan kraft.

Undervisningen baseras på våra stressmönster, som ligger till grund för olika reaktioner, trötthet, överkänslighet, kommunikation och koncentrations besvär.

Psoas är en enkel metod där du kan balansera kroppen i sängen, morgon och kväll, för att reducera många av de problem som i dag hindrar våra kroppar från att uppleva hälsa och välmående.

Må gott utan ansträngning med Psoas. 


HÄR kan du gå direkt till Monas websida för mer information - du kanske vill prova redan nu?




Fler nyheter på FörSommarYoga-dagen den 5 maj presenteras inom kort och snart kommer schemat.